7 brister som kan orsaka viktökning med gainers

Det finns inget riktigt lika irriterande som oavsiktlig viktökning, speciellt om du inte vet varför det händer.

Viktökning med gainers kan vara en signal om att något annat händer med din kropp. Många vitamin-, mineral-och hormon brister är kopplade till metabola sjukdomar som påverkar kroppens naturliga förmåga att hantera vikt.

Naturligtvis är det viktigt att komma ihåg brister ensam är ofta inte den enda orsaken till detta. Du bör alltid utesluta andra möjliga faktorer, som kroniska sjukdomar, innan du drar slutsatsen att en brist är roten till din vikt fråga.

Läs mer: de 10 främsta anledningarna till att du kan gå upp i vikt med https://snorbilligt.se/.

Fortfarande, om du har märkt en viktökning som verkar utöver det vanliga, du kanske vill prata med din läkare om att avgöra om din kropp upplever något av följande problem.

En under aktiv sköldkörtel kan leda till viktökning.

Du kanske har hört talas om sköldkörteln-den fjärilformade körtel som lever i den nedre delen av halsen. Det är en del av det endokrina systemet i kroppen — alias hormonet leveransnätverk.

Enligt PubMed, sköldkörteln är ansvarig för att hantera metabolismen. Detta reglerar kroppens förmåga att bränna kalorier och använda dem för energi. Det gör det genom att producera hormonet tyroxin (även kallad T4) och omvandla den till trijodtyonine (även kallad T3). Dessa hormoner reser sedan i hela kroppen och berätta olika celler hur hårt de ska arbeta. Ju hårdare de arbetar, desto fler kalorier blir brända.

Hypotyreos är ett vanligt tillstånd som kännetecknas av en under aktiv sköldkörtel. I hypotyreos, sköldkörteln producerar inte tillräckligt av dessa T3 och T4 hormoner och som sänker kroppens basala ämnesomsättning, eller antalet kalorier kroppen faktiskt behöver för att utföra sina grundläggande funktioner i vila. Extra kalorier som inte används i slutändan får lagras som fett.

Det är därför människor som utvecklar hypotyreos varsel viktökning även om de inte äter mer än vanligt.

Hypotyreos orsakas ofta av en autoimmun sjukdom som kallas Hashimotos sjukdom.

Din läkare kan begära ett sköldkörtel-stimulerande hormon test för att se om dina T3 och T4 nivåer är inom det normala intervallet. Om du har brist på antingen, du kan uppleva några oväntade viktökning.

Även om det finns inget botemedel för hypotyreos, det finns mediciner som finns för att hantera symtom. Under tiden, överväga olika metoder som en anti-inflammatorisk eller kolhydratfattig diet för att hantera vikt-relaterade biverkningar.