Vaping skrämma Vad du behöver veta

På senare tid verkar det som en fråga har varit att skapa mer ångest hos cannabisanvändare än både Jeff sessioner och knopp röta tillsammans. Cannabis olja vaping-relaterade sjukdomar rasar över hela nationen som en löpeld, vilket ger en sträng av skadade människor och utflippade konsumenter i dess kölvatten.

Den federala regeringen hjälper inte alls. Det verkar som om Trumfadministrationen och ett antal lagstiftare utnyttjar situationen för att angripa e-cig-företag och se till att tobaksindustrin fortsätter att tränga in på marknaden för att mörda människor för vinst. Hela tiden, den verkliga boven, cannabis förbudet och den svarta marknaden det skapar, inte ens verkar vara en del av samtalet.

Centra för sjukdomskontroll och förebyggande sa 1 080 fall av akut lungsjukdom i samband med vaping har rapporterats i 48 stater som av Oct. 1. Det har förekommit 18 relaterade dödsfall bekräftade i 15 stater på samma gång. Men hälso-tjänstemän är fortfarande i mörkret om vad som orsakar utbrottet.

Hittills är den enda stora kopplingen mellan de olika fallen runt om i landet deras symptom. De flesta inblandade en akut toxisk lungskada i samband med en enda, eller begränsad, användning och patienter visade sig inte lida av en aktiv infektion (även om många av fallen verkar ha involverat långvarig användare av vaping produkter). De drabbade har upplevt andfåddhet, hosta, bröstsmärtor, feber, trötthet, kräkningar och diarré. Skadorna liknar kemiska brännskador.

Källan till dessa skador är fortfarande oklar. Enligt CDC, alla patienter rapporterade att ha använt e-cigaretter i det förflutna. “De flesta” patienter rapporterade en historia av att använda THC vaping produkter, och “fynd tyder på produkter som innehåller THC spela en roll i utbrottet,” sade byrån.

En ledande teori är att dessa skador orsakas av en manipulation som har lagts till THC patroner. I september, Food and Drug Administration sa att det var “efter eventuella potentiella leads, inklusive närvaron av vitamin E acetat finns i många av de prover som innehåller THC.” I en nyare varning, byrån undvek att nämna kemikalien specifikt-kanske för att cannabis samfundet hade varit så snabb att hoppa på syndabock tåget innan mer information gjordes tillgänglig.

Men kemikaliens närvaro bör inte ignoreras. Vitamin E acetat används säkert som en tillsats i utvärtes behandlingar, som hudkräm och lotion. Det är också ofta intas oralt i form av ett vitamintillskott. Och det är ganska billigt att beställa online. Det är dock inte används som en tillsats i cannabis olja patroner. Så om hälso-tjänstemän söker en farlig äktenskapsbrytare, skulle de vara svårt att hitta en bättre en. Testa teorin ut kan vara svårt också, med tanke på den skada som skulle göras för att testa ämnen. Och glöm inte: Detta är fortfarande ett nytt utbrott när det gäller hur byråer som CDC svara. När allt, de är ansvariga för folkhälsan i stort och kan inte gå av skytte från höften.

Och medan statliga ledare och kväll nyhetssändare fortsatte att glatt citera dödssiffran och argumentera över smaksatt e-juice och tonåringar, gick över 800 cannabis företag den nationella cannabis Industry Association i början av oktober för att underteckna ett brev som pekar ut uppenbara källan till denna hälsokris.

“De senaste sjukdomarna är en omisskänbar påminnelse om vikten av effektiv reglering,” brevet lyder. “Om det bekräftas att amerikanerna skadas på grund av oreglerad, olaglig marknad cannabis vape produkter, är det ännu en anledning till verkliga, omfattande Federal cannabis reform… Det nuvarande lapptäcke av statliga förordningar belyser behovet av enhetlighet. Och enhetlighet kommer med descheduling och Federal reglering. ” Skrivelsen påpekar rättmätigt att “det finns inga sjukdomsutbrott relaterade till befläckad alkohol i detta land.” Den NCIA släppte också en uppsättning rekommendationer för att etablera en federal reglerings struktur för cannabis och hampa produkter genom befintliga federala organ.

Lycka till. Vår nations lagstiftare är för närvarande alltför upptagen med att spela grabass med tobaksbolagen att faktiskt bryr sig om fastställande av det verkliga problemet. Samtalet var omedelbart kapade av diskussioner om farorna med vaping och avsiktlig locka barn genom användning av smaksatt e-juice-en giltig konversation, men en som är helt orelaterat till problemet. Det är nästan som vår regering är inte alla som sysslar med vår hälsa och välbefinnande trots allt. Konstigt.

Tills den exakta källan till skadorna upptäcks, CDC, FDA och även din lokala New Mexico Department of Health har varnat användare att sluta köpa olagliga THC patroner och-om alls möjligt-sluta använda THC patroner helt och hållet.